Seneste nyt

Aquarius hjælper Københavns Kommune med affaldsopsamling på Svanemøllen Strand

Oprettet 17-05-2015

Svanemøllen Strand er et lille åndehul for mange københavnere, og i forbindelse med at stranden skulle gøres klar til badesæsonen var vi kommet i kontakt med Byens Drift i Københavns Kommune. Kommunen har netop fjernet godt 100 tons tang på området omkring stranden, og for at tage skridtet videre tilbød Aquarius at arrangere et lille dykker-event, hvor dykkere samler affald op fra vandet langs den lange bademole.

Vi samlede 12 dykkere fra Aquarius og 4 dykkere fra facebookgruppen Dykkere i Københavnsområdet tirsdag d. 12/5 og hoppede i vandet. 

På godt en halv times dyk fik vi samlet 20 sække med affald samt en række større genstande i form af tagrender og vejskilte. Der blev opsamlet en stor mængde øl/sodavandsdåser og flasker, badebukser, undertøj, solbriller, fyrværkeri-batterier og meget andet godt.

Efterfølgende blev der grillet pølser i klubben.

Det var et rigtig godt arrangement, og et glimrende eksempel på at foreningslivet godt kan hjælpe kommunen – og ikke kun omvendt.

Det bliver helt sikkert gentaget – og måske allerede når badesæsonen er slut i efteråret.

TV2 Lorry kiggede forbi og lavede et lille indslag som kan ses her:

http://www.tv2lorry.dk/arkiv/2015/5/12?video_id=103235

CMAS 1-kursus afsluttet

Oprettet 23-05-2013

Så fik vi afsluttet vores etstjernede kursus og uddannet tre nye dykkere. Stort tillykke til Lone, Kåre og Martin med deres nye certifikat.


CMAS 1-kursus med start til februar

Oprettet 09-12-2012

Nu ligger kursusplanen for vores CMAS 1-kursus her på siden.

Så hvis du kunne tænke dig et dykkercertifikat, eller hvis du gerne vil høre mere om kurset, så er du meget velkommen til at tage kontakt til klubben. Vi holder introaften, hvor vi vil fortælle om kurset, tirsdag d. 19. februar kl. 18.00 i klubhuset på Carl Nielsens Allé 11.

Undersøgelse om dykkersyge

Oprettet 24-11-2012

Michael Bering og holdet bag hjemmesiden www.hyperbar.dk er i samarbejde med Dansk Sportsdykkerforbund i gang med at indsamle oplysninger om dykkeres oplevelser med mistanke om dykkersyge. Jo flere der deltager, jo bedre bliver undersøgelsen - så gå ind på www.hyperbar.dk og find spørgeskemaet.

Opstart af CMAS 2*

Oprettet 29-08-2012

Nu starter vi op med et CMAS 2*-kursus, som skal forløbe hen over oktober og november måned. Du kan se lektionsplanen for kurset her.

Så kender du nogen, som kender nogen, som gerne vil på kursus, så er det bare med at invitere dem ned i Borgen til introaften d. 25. september kl. 19.00.

Efter arbejdslørdagen

Oprettet 25-03-2012

Den 17. marts var der fælles arbejdsdag i dykkerborgen sammen med AUG. Dagen skulle bruges på at få klaret nogle af alle de praktiske gøremål i og omkring dykkerborgen, og der var stor opbakning fra begge klubber med omkring 14 flittige deltagere.

Dagen startede med morgenmad, og derefter svingede Mark taktstokken og ridsede alle arbejdsopgaverne op. Opgaverne blev hurtigt fordelt, og der blev arbejdet hådt overalt.

Der blev blandt andet lagt nyt gulv i køkkenet, sat lys op i garagen, sat nye pallereoler op i værkstedet, repareret murværk udenfor og ryddet op overalt.

Stor tak til alle deltagere for en flot indsats.

Der blev knoklet både i garagen

Og i kompressorrummet

Husk generalforsamlingen

Oprettet 04-02-2012

Fredag d. 24. februar kl. 19.00 er der ordinær generalforsamling, så kom forbi og gør din medlemsindflydelse gældende. Det er altid en hyggelig aften. Den foreløbige dagsorden er sendt ud på mail, og forslag til punkter skal sendes til bestyrelsen senest d. 17. februar.

Aquarius wants YOU!

Så starter vi på årets sikkerhedsprøver

Oprettet 02-02-2012

Så er vi gået igang med den årlige sikkerhedsprøve. Så få støvet førstetrinnet af og læg vejen forbi svømmehallen en tirsdag aften til den sædvanlige gennemgang af livredning, bjærgning og makkerånding samt vores iltkuffert.

PS: et lille hint: telefonnummeret til SOK: 89 43 30 99. Vi ses

Husk julefrokost på lørdag

Oprettet 05-12-2011

Husk at tilmelde dig julefrokosten i Dykkerborgen lørdag d. 10. december. Festudvalget barsler med julefrokost med et "twist", så skynd dig at meld dig til. Sidste frist for tilmeldinger er tirsdag aften.

Husk også at giv din stemme på Årets Aquarienusser - den prestigefyldte vandrepokal som tildeles en klubkammerat du synes har leveret en ekstraordinær indsats.

Nyt låsesystem i Dykkerborgen

Oprettet 26-09-2011

Det er nu afgjort, at det nye låsesystem i Dykkerborgen bliver sat i drift d. 1. november.
 
Med det nye låsesystem bliver der to låse på hoveddøren, hvoraf den ene skal åbnes med nøglen, som vi kender det, mens den anden skal åbnes med en tag (en lille plastic-chip). Samtidig bliver der sat en scanner på kompressoren, så man også skal bruge sin tag til at starten den.
 
Man bruger sin tag ved at holde den hen foran en lille aflæser.
 
Tagsene er personlige, og der skelnes mellem aktive og passive medlemmer. Passive medlemmer kan ikke starte kompressoren med deres tag.

Renovering af kompressorrum

Oprettet 29-05-2011

Der er i den senste tid blevet lagt et stort stykke arbejde i at renovere kompressorrummet. Endevæggen ved kompressoren er blevet pudset ned og malet. Derudover er ledningerne trukket om, og nitroxanlægget er blevet flyttet, så luftbanken kan tilsluttes fyldepanelet. Der mangler stadig de sidste detaljer, men det flittige arbejdshold mødes igen på tirsdag, hvor alle har mulighed for at give en hånd med.

Garagen er færdig

Oprettet 03-04-2011

I lørdags blev garagen pimpet færdig med de sidste lister langs taget, låsebleslag samt Gori 88 i farven Grøn Umbra, og resultatet er blevet så flot, at vi alligevel ikke løj i vores byggeansøgning.


Stor aktivitet undervejs.


Det færdige resultat.

Stor tak til alle der har hjulpet undervejs, og selvfølgelig særlig stor tak til Steen Henriksen, for hans hjælp gennem hele forløbet.

Nu mangler vi sådan set bare at få købt den båd...

Genopfriskningskursus i Maj

Oprettet 24-03-2011

I begyndelsen af Maj måned afholder Aquarius et genopfriskningskursus. Hvis du ikke har dykket længe og gerne vil i gang igen er det måske noget for dig?

Mere information

Nu skal garagen gøres færdig

Oprettet 10-03-2011

Vi er kommet godt i gang med garagebyggeriet, og lørdag d. 19. marts trækker vi igen i arbejdstøjet for at få den gjort færdig, så vi kan få vores båd under tag. Vi skal have lagt tag, der skal laves en port og så skal malearbejdet færdiggøres. Steen Henriksen vil endnu engang være der til at styre arbejdet.

Vi mødes i klubben kl. 9.00, hvor vi starter med en gang morgenmad, og der vil blive sørget for forplejning i løbet af dagen.

Vi håber, der er mange, som har lyst til at give en hånd med og støtte op om projektet. Det er naturligvis helt i orden, hvis man bare kan være der en time eller to.

Husk at gøre din profil synlig

Oprettet 25-02-2011

Der er kun få af jer medlemmer, der har været inde og gøre jeres profil synlig på vores lukkede sider, og derfor kan jeres e-mail-adresser ikke ses af andre medlemmer, der evt. vil maile til jer. Hjælp derfor hinanden ved at gøre jeres profil synlig. I behøver ikke være nervøse for, at uvedkommende opsnapper jeres e-mail-adresser. Oplysningerne i jeres profil kan kun ses af de øvrige medlemmer af klubben, da man skal være logget ind på siden for at se profilerne.

Sådan kommer du ind på din profil:

  1. Klik på 'Log på' nederst i venstre spalte.
  2. Indtast e-mail og kodeord (har du ikke et kodeord, så klik på 'Glemt kodeord?' for at bestille et.
  3. Klik på 'Link til min profil' i venstre side og herefter også på 'Link til min profil' til højre på siden
  4. Klik herefter på 'Mine data' i venstre side, og du vil kunne se din profil med dine data. Nu kan du afkrydse de oplysninger, du ønsker at skjule eller gøre synlige. 

Ny lås på hoveddøren

Oprettet 25-02-2011

Nu er det lige ved og næsten. Den nye lås er indkøbt og er klar til at blive monteret på hoveddøren. Når den nye elektroniske lås er på plads, får vi alle individuelle små nøglerings-tags, der skal benyttes for at få adgang til dykkerborgen.  Man skal derefter have et aktivt tag for at komme ind, og dermed bliver det muligt helt at udelukke uvedkommende - fx tidligere medlemmer, der ikke har fået afleveret deres nøgle.
I hører mere fra bestyrelsen, når låsen er på plads.

Aquarius fylder 40 år

Oprettet 19-02-2011

I år kan vi i Sportsdykkerklubben Aquarius fejre 40 års jubilæum. Helt præcis oprandt dagen d. 16. februar.

Det er klart at sådan en begivenhed skal fejres behørigt, og vi skyder festlighederne i gang på vores ordinære generalforsamling, der bliver indledt med spisning.

Derudover vil vi fejre mærkedagen med en sommerfest. Datoen for festen er endnu ikke faslagt, men hold øje med Aktivitetskalenderen.

Nu starter garagebyggeriet

Oprettet 19-02-2011

Der bliver i klubben arbejdet på højtryk for at vi kan anskaffe en større RIB indenfor en overskuelig fremtid. Derfor bygger vi nu en bådgarage, så vi kan låse vores både inde, og de kan være i fred for vind og vejr.

Garagen skal bygges ved gavlen ud for Slyngelstuen, hvor Narhvlaen står nu. Steen Henriksen har slået stregerne, lavet styklister, samt indhentet priser, og komunen har godkendt projektet, så vejen er banet for at vi kan komme i gang.

Vi hopper i arbejdstøjet første gang d. 26-27 februar, hvor Steen vil være der som pladsformand, og vi håber naturligvis på bred opbakning til projektet.

Ny lås på hoveddøren
Nu er det lige ved og næsten. Den nye lås er indkøbt og er klar til at blive monteret på hoveddøren. Når den nye elektroniske lås er på plads, får vi alle individuelle små nøglerings-tags, der skal benyttes for at få adgang til dykkerborgen.  Man skal derefter have et aktivt tag for at komme ind, og dermed bliver det muligt helt at udelukke uvedkommende - fx tidligere medlemmer, der ikke har fået afleveret deres nøgle.
I hører mere fra bestyrelsen, når låsen er på plads.